FAQ

Här kommer vi att lägga upp frågor som kommit till oss.
Saknar du svar på någon fråga går det jättebra att skicka in den till oss!
För vissa regeltolkningar måste vi hänvisa till det internationella communityt för RoboCup Junior. Men vi ska försöka svara på så mycket vi kan!

När/Var arrangeras tävlingen?
SM kommer arrangeras lördagen den 30e mars, vid Linköpings Universitet (A-huset).

Vad är det för åldersgräns på tävlingen?
RoboCup Junior är upp till och med 19 år och man måste vara 12 år för att delta på VM. Observera att det är åldern den 1 juli som räknas. Det finns ingen undre åldersgräns för SM, bara deltagarna klarar av uppgiften.

När öppnar anmälan?
Anmälan brukar öppna strax efter årsskiftet och är öppen till onsdagen den 20 mars.

Vad kostar det?
Anmälningsavgiften är 100 kr per person. En mentor som är lagledare åt flera lag behöver bara betala en gång.

När öppnar tävlingslokalerna?
Om ni har rest långt, eller vill vara på plats och programmera det sista på roboten så är ni välkomna på fredag från och med klockan 18:00. Tävlingsbanorna kommer färdigställas under kvällen.
Vi kommer inte kunna ta emot nya lag under natten. På lördagen öppnar tävlingslokalerna 7:00.

Kan vi övernatta på Universitetet?
Ja, vi kommer ha några klassrum öppna för trötta tävlangde, man kan anlända efter kl 18 på fredagkvällen. Om ni kommer att dyka upp på fredagen måste ni höra av er till Fredrik via mail på frelo223@student.liu.se, av brandsäkerhetsskäl.
Annars finns det några bra vandrarhem och hotell i närheten.

Finns det frukost?
Ja, vi kommer att bjuda på frukost för de tävlande som sover här under natten. Kanske finns det kvar för de som kommer tidigt på lördag morgon!

Hur hittar vi till tävlingen?
Vi har skrivit en vägbeskrivning till tävlingslokalerna.

Vad räknas som lagledare?
Vem som helst kan vara lagledare, t.ex. en lärare, en förälder eller en deltagare i laget. Det är dock bara deltagarna i laget som får programmera och bygga roboten. Skulle lagledaren vara en av deltagarna är det tillåtet att hen hjälper till, men inte annars. Det är speciellt viktigt att alla deltagare är under 20 år.

Hur många lag kan delta
Vi siktar på ca 40 lag i RoboCup Junior. Det är först till kvarn som gäller, så skynda att anmäl er om ni vill delta!
Om ni vill arbeta med RoboCup i en hel klass, eller i flera klasser, så går det med fördel att arrangera en lokal utslagstävling på skolan! Om vi vill ha hjälp kan ni höra av er!
Finns det väldigt många intresserade från någon del av Sverige så kan det vara värt att undersöka möjligheten till en regional tävling där! Vi skulle kunna komma till er och hjälpa till som till exempel domare!

Vi vill arrangera en regional tävling, hur gör vi?
Ni är naturligtvis välkomna till Linköping för att kolla hur vi arrangerar sverigefinalen. Det är ett bra sätt att se hur tävlingen fungerar i praktiken.
Vi har tidigare år varit domare på Kreativum på deras tävling. Vi kan hjälpa till med tips & idéer på hur man planerar och genomför en lyckad robottävling!