Tävlingsledningen

Alla vi som arrangerar RoboCup Junior Sverige har erfarenhet av robotar och att tävla med dem! Tävlingen arrangeras av en ideell förening (Föreningen för Intelligenta Autonoma system) som grundades 2012 för att få möjlighet att stå som värd för RoboCup Junior.

Vi studerar alla vid Linköpings universitet och är intresserade av teknik och naturvetenskap. Vi vill att fler ska bli intresserade och få chansen att uppleva det vi har gjort! Dessutom vet vi att Sverige behöver fler tekniskt utbildade för att kunna fortsätta vara ett industriland i framkant.

Vi engagerar oss i RoboCup ideellt för att vi brinner för att öka intresset för teknik och robotik.

Zacharias Nordström – Projektledare

Jag studerar till civilingenjör i mjukvaruteknik på Linköpings Universitet.
Mitt intresse för robotar väcktes i gymnasiet och var med och tävlade i RoboCup Junior 2014 samt 2015 i grenen Rescue Line secondary. Var även nere och tävlade i VM i Kina 2015.

Jag hoppas att alla kommer ha roligt och ge sitt bästa när ni tävlar så lovar jag att vi ska göra allt i våran makt för att se till att det blir så roligt som möjligt.

Fredrik Löfgren – Lagkontakt

Jag jobbar på universitetet med robotar, och pluggar ibland Teknisk Fysik och Elektroteknik. Jag har tävlat med robotar sen jag var 8-9 år, alltså mer än halva mitt liv.
Jag har varit engagerad i RoboCup sedan starten i Sverige 2009, från början som deltagare och senare som domare.
Jag har deltagit i First Lego Leauge 2004-2007 och kvalificerade mig till Skandinavisk final 2006. Dessutom har jag deltagit i World Robot Olympiad 2008 och 2009, där jag kvalificerade mig till internationell final i Korea.

Till sist vill jag önska alla lag lycka till! Hoppas ni lär er massor under projekttiden och att tävlingen går bra för alla!

Sebastian Gustafsson – Poängsystem- och Banansvarig

Sedan 2007 har jag deltagit i många robottävlingar, bland annat RoboCup Junior, som jag har tagit mig till VM i tre gånger, och First Lego Leauge. På gymnasiet så drev jag även ett UF-företag där vi höll föreläsningar och workshops om robotik, främst för skolor. Just nu studerar jag tredje året till civilingenjör i Datateknik vid Linköpings Universitet.

Jag gillar att göra saker från grunden, när jag gör något så gör jag det ordentligt och vill ha koll på hur varenda liten del fungerar! Jag tycker att det är mycket givande att bygga och programmera robotar, eftersom det innefattar så många olika områden man får lära sig om och det oftast finns många problem man får lov att lösa. Att sedan få åka på en tävling och se andras lösningar och knyta kontakter gör det hela ännu mer givande!

Erik Örjehag – Personalansvarig

 

Sofia Thunberg – Huvuddomare och Info-PR

I Linköping studerar jag kognitionsvetenskap med inriktning mot social robotik, samt arbetar med hemmarobotar med inrikting mot äldre. Jag har tidigare varit domare i Rescue Maze, både på sverigefinalen och i Japan 2017, samt forskningsdomare på First Lego Leauge 2017. I sommar kommer jag vara med och tävla på VM i Montréal i RoboCup@Home SSPL.

Jag hoppas att vi kommer få en fantastiskt kul dag tillsammans och att ni i laget lär er massor om hur robotar fungerar!

Victor Viberg – Matansvarig

Som matansvarig hoppas jag att jag kommer att kunna bjuda på god mat under hela tävlingen.

Bon apetit!

Jon Dybeck – Lokalansvarig