FAQ

Här kommer vi att lägga upp frågor som kommit till oss.
Saknar du svar på någon fråga går det jättebra att skicka in den till oss!
För vissa regeltolkningar måste vi hänvisa till det internationella communityt för RoboCup Junior. Men vi ska försöka svara på så mycket vi kan!

När/Var arrangeras tävlingen?
Datumet sätts efter att smittspridningen i Sverige stabiliserats, för att garantera säkerheten för alla tävlande. Tävlingen kommer att arrangeras på 2047 Science Center i Hofors.

Vad är det för åldersgräns på tävlingen?
RoboCup Junior är upp till och med 19 år och man måste vara 13 år för att delta på VM. Observera att det är åldern den 1 juli som räknas. Det finns ingen undre åldersgräns för SM, bara deltagarna klarar av uppgiften.

När öppnar anmälan?
Anmälan är öppen!

Vad kostar det?
Anmälningsavgiften är 100 kr per person. En mentor som är lagledare åt flera lag behöver bara betala en gång.

När öppnar tävlingslokalerna?

Vi siktar på att erbjuda tid vid banorna på fredag kväll och tidigt på lördag morgon.

Kan vi övernatta på Science Center 2047?
Vi erbjuder tyvärr inte övernattningsplats. Däremot har vi ett samarbete med JS sport & turistboende, som erbjuder plats på vandrarhem till ett rabatterat pris. 190 kr/person/natt. Eget sänglinne medtages. Låter detta intressant? Kontakta Sussi på sussi.jocce@hotmail.com, eller 0731423884.

Precis intill 2047 Science Center ligger hotellet Bergsmannen. Mer information om boende och mat i Hofors hittar du här. Kontakta oss gärna för tips!

Finns det frukost?
Vi erbjuder bara lunch under dagen.

Hur hittar vi till tävlingen?
Tävlingen arrangeras i 2047 Science Centers lokaler, vilket ligger i centrala Hofors. Adressen är Skolgatan 7, 813 36 Hofors. Vi kommer att skriva en vägbeskrivning och sätta upp skyltar när det närmar sig SM.

Vad räknas som lagledare?
Vem som helst kan vara lagledare, t.ex. en lärare, en förälder eller en deltagare i laget. Det är dock bara deltagarna i laget som får programmera och bygga roboten. Skulle lagledaren vara en av deltagarna är det tillåtet att hen hjälper till, men inte annars. Det är speciellt viktigt att alla deltagare är under 20 år.

Hur många lag kan delta?
Vi siktar på ca 20 lag i RoboCup Junior. Det är först till kvarn som gäller, så skynda att anmäl er om ni vill delta!
Om ni vill arbeta med RoboCup i en hel klass, eller i flera klasser, så går det med fördel att arrangera en lokal utslagstävling på skolan! Om vi vill ha hjälp kan ni höra av er!
Finns det väldigt många intresserade från någon del av Sverige så kan det vara värt att undersöka möjligheten till en regional tävling där. Vi skulle kunna komma till er och hjälpa till som till exempel domare.

Vi vill arrangera en regional tävling, hur gör vi?
Ni är naturligtvis välkomna till Hofors för att kolla hur vi arrangerar Sverigefinalen. Det är ett bra sätt att se hur tävlingen fungerar i praktiken. Vi hjälper gärna till med er tävling, tveka inte att höra av er!