Mer Läsning

Vi som arrangerar brinner för att öka intresset för teknik! Och vi vet att det är roligt med teknik när det fungerar. Vi vill att alla som deltar ska uppnå någonting!
Dessutom vill vi naturligtvis att de svenska lagen ska prestera bra på de internationella tävlingarna!

Genom åren har vi samlat på oss erfarenhet som vi här vill dela med oss utav.

För lärare:

För deltagare:

Länkar
Se även sidan med länkar till andra sidor!

Böcker
Det finns hur många böcker som helst som handlar om Lego Mindstorms! Alltifrån hur du använder det i undervisning, till programmeringsböcker och hur du modifierar hårdvaran och bygger egna sensorer till NXTn.

Två bra böcker som både innehåller programmeringskod (NXT-G) och bygginstruktioner för flera olika projekt är:
För NXT 1.0 ”The Unofficial LEGO MINDSTORMS NXT Inventor’s Guide” av David J. Perdue
För NXT 2.0 ”The LEGO MINDSTORMS NXT 2.0 Discovery Book: A Beginner’s Guide to Building and Programming Robots” av Laurens Valk

Sen rekommenderar jag ”Intelligence Unleashed: Creating LEGO NXT Robots with Java” av Brian Bagnall om du vill lära dig LeJOS. Observera att den snart kommer i en ny upplaga.

Hjälpfiler
När nöden är som störst, är hjälpen som närmast. Skulle du stöta på problem i NXT-G eller något annat program så rekommenderar jag att läsa igenom hjälpfilerna som följer med programmet.

I NXT-G hittar du hjälpfilerna under ”Contents and Index” på ”Help” menyn i mjukvaran. Där kan du läsa om programmet och få detaljerad hjälp om olika programmeringsblock. Dessutom kan du markera hjälp-tabben i nedre högra hörnet av skärmen och få hjälp direkt när du markerar ett block.