• rcj@fiarobotics.se
  • Linköping, Sweden

Tjenare!

Nu är vi bara några dagar bort från tävlingsdagen. Vi vet att det är mycket som att hålla reda på så därför kommer vi försöka samla allt ni behöver veta på ett och samma ställe!

Tid och plats

Tävlingen kommer att ta plats i A-huset på Linköping Universitet. Ingången kommer att skyltas och det kommer att finnas personal på plats under både fredag och lördag för att se till så att alla lagen lyckas hitta till lokalerna. Incheckning startar klockan 08:00 och varar fram tills 09:00, så missa den inte! Väljer man att övernatta så kommer lokalen vara tillgänglig från och med 17:00 på fredag. Övernattning sker i delad lokal, och vi kommer att bjuda övernattande lag på frukost innan tävlingen! Här kommer vi även att tillåta robottestning på banorna.

Vi kommer dessutom att servera pizza till lunch, där varje deltagare och lärare får 2/3 pizza var. De lagen som beställt pizza kommer att få de pizzor som valts, medan det för resterande deltagare kommer att serveras Vesuvio. Vi kommer inte att erbjuda pizza för åskådare eller media.

Information om EM/VM

EM & VM har andra ålderskrav än SM. På grund av detta kommer det bästa laget inom varje nedanstående ålderskategori kvala till den motsvarande tävlingen. Notera att VM-platserna tyvärr inte är garanterade, då vi fortfarande väntar på bekräftelse från de internationella arrangörerna.

För Rescue Line & Maze:

För OnStage:

Vi kommer försöka hjälpa kvalificerade lag med ekonomiskt bidrag, men vi kan inte i nuläget garantera om eller hur stort detta blir då vi inväntar besked från Skolverket.

Regler

Reglerna för tävlingen finns redan uppladdade på hemsidan. På tävlingsdagen kommer vi dessutom hålla en allmän genomgång för lagledarna från varje lag. Om ett lag fortfarande inte har angett lagledare innan/på tävlingsdagen kommer vi slumpmässigt välja ut en deltagare från det laget.

Under tävlingen får vuxna anhöriga (inklusive lärare och gruppledare) inte assistera lagen utanför lunchtid. Detta betyder att lagen måste samtala och arbeta utan vuxen assistans under hela tävlingen. Lärare, föräldrar och andra anhöriga är varmt välkomna som publik. Även detta kommer vi att gå igenom på tävlingsdagen.

Fia Robotics